Var fan har jag lagt den?

Tänkte att jag skulle börja klippa ut och sporrmarkera alla linjer på korsetten. Hittade givetvis inte sporren, så jag fick ringa mormor och höra om jag kunde låna hennes, villket var ok. När jag var och hämtade den upptäckte jag dock att det var en äldre modell, med VÄLDIGT vassa taggar. Om jag ville skulle jag kunna använda den som mordvapen, så akta er alla för att göra jävlas med mig när jag jag har sporren i närheten :-)
Nackdelen med en så vass sporre är givetvis att jag inte kan sporra direkt på golvet som jag brukar, jag har fått ha en skärbräda under (tack och lov att det finns tunna flexibla på IKEA som man har köpt för många av, men nog känns det konstigt med en skärbräda i sylådan)
Kom sent omsider igång med mina planer, i alla fall klar att sporrmarkera halva korsetten. Nästa problem är-vad i helsike ska jag fodra med? Om jag inte springer på något bra så får det nog bli med samma tyg, då blir det i alla fall stadga i eländet.


Korsetten

Jag har påbörjat korsetten. När jag surfade runt och kollade lite vad man skulle kunna bena upp korsetten med så var det flera som rekomenderade buntband. Eftersom detta är första försöket och därför något av en budget-outfit så tyckte jag att det lät bra, riktiga stålfjädrar får jag satsa på till nästa gång. De som hade provat buntband hade dessutom endast testat de till en rak korsett, villket den jag försöker göra är.
För att få lite mer stadga har jag satsat på möbeltyg. Det valda tyget är beiget mönstrat med rutor.


Korsettyget och buntband
Korsettyg

Första projektet

Sista helgen i januari var jag, Petra och Josse inne på kulturnatten och tittade på dansgruppen Trotto som framförde 1700-tals danser i dito kläder, det slutade med att jag och Petra lovade varandra att vi skulle sy en 1700-talsklänning var.
Kläderna de hade på sig hör hemma någon stans i mitten av 1700-talet med paniner på var sida om höfterna. Jag tror dock inte att jag ska satsa på just den sortens 1700-talsklänning utan mer gå på något tidigare, främst för att denna klädstilen kräver peruk (eller hår som går att göra en uppsättning med villket är uteslutet vad gäller mig) och jag inte känner för att köpa någon som bara ser syntetisk ut, och att köpa en riktig är ju ockerdyrt, (den snåla smålänningen i mig gör sig uppmärksammad). Istället för peruk kan jag nu sy en hätta att trycka ner på huvudet.
Men inte att förhasta sig, för att få rätt siluett så krävs det att man börjar med underkläderna först hur frestande det än är att börja med det roliga.

Dansgruppen Trotto
Dansgruppen Trotto


Vad håller jag på med?

Jo, jag har tänkt att följa mina vänners råd och bli lite modern.
Men att blogga varje dag vet jag redan på förhand att det är dömt att misslyckas, så jag har tänkt mig att blogga lite om mina sy-projekt. Så nu slänger jag mig ut handlöst utför klippan så får vi se hur det går.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0