Hjälp, dom rymmer!

Korsetten är inte klar, jag vet men kanta ÄR förbålt tråkigt, den kan inte sägas för många gånger. Om man kikar noga på bilderna kan man se nålarna i nedkanten.

Petra har varit här i kväll och trots att korsetten inte är helt klar så kunde vi inte motstå att prova den, och den är super!
Det enda kruxet är att brösten rymmer ur uringningen. Jag har bara en sak att säga-kurvor! Dessutom om man snörar den jäkligt tajt så är det bra om man kan låta bli att andas.

Jag i min "nästan-väldigt-snart-färdiga" korsett
Febe i halvfärdig korsett

Petra i samma korsett
Petra i halvfärdig korsett

Fuskar

Bandkantningen är tråkig, riktigt tråkig så följaktligen går det sakta. I går hade jag lite tid över men istället för att fortsätta bankdkanta beslöt jag mig att hamra i öljetterna. Detta var inte enbart av leda dock utan jag tänkte det var bättre om jag förde oväsen dagtid, annars blir väl grannarna galna på mig.

Med öljetter i

Ja, jag vet att öljetter är föga tidsenliga men å andra sidan är inte plastskenor det heller. Den är ju trots allt bara till för att får rätt siluett och då spelar det ingen större roll.

Inköp

Idag har inte mycket hänt alls, trots att jag har varit ledig. Dagens syssla har varit inköp, närmare bestämt nya sporrmarkeringspapper, jag kan inte begripa hur alla jag har helt plötsligt är helt döda, eller förbrukade om man hellre vill. Det är bra att ha hemma, inte för att jag behöver dem just nu men när jag väl behöver det så kommer jag säkert att glömma att köpa, det är inte alltid som det borde, det där med minnet.

En bra helgs arbete

Jag har verkligen jobbat på nu i helgen. Man kan verkligen se att det inte är långt kvar tills korsetten är färdig.


Här är de underbara glassaxarna, något varje välfylld syhörna bör ha.
Glassaxar

Var inne i stan en liten snabbis idag. Korsettkanterna fransar sig så enormt så jag var tvungen att köpa något att kanta den med, hade från början tänkt att bara göra en dubbelfåll men jag har inte tillräckligt kvar att fålla i. Jag valde en beige snedslå, som jag i nuläget har hunnit sy på ungefär 1/3, och det blir super! (I alla fall enligt min egen åsikt.)
Halvklar kantning

Jippiiiii!!!!

I går kväll blev jag klar med att sy ihop fodret och yttertyget och dessutom bena upp hela korsetten. Det tog en jävla tid, men resultatet blev jättebra, det blev betydligt mer stadga än vad jag hade trott, villket inte symaskinen gillade direkt. Jag körde säkert sönder bortåt 5 symaskinsnålar i går. Buntbanden var dock mycket segare än vad jag kunde tänka mig och givetvis var alla min egna verktyg helt värdelösa att kapa dessa med, så var gör man då, jo man frågar morfar förståss. Jag fick låna två gigantiska glassaxar, sådana som man använder i hyttan på glasbruken, (Jag ska lägga upp en bild på dessa senare) och dessa var fenomenalt bra, istället för att knipsa genom tjock jäkla plast kändes det som att klippa en tunn pappskiva. Måste rekomendera dessa för alla som täker göra en korsett med buntband i, jag behövde inte ta i det minsta.

Sakta men säkert

Sydde ihop korsetten igår, nu ska jag börja med fodret, det blir för övrigt i samma tyg så smiter inte mina buntband. Jag har väljer att ha stadigt material på båda sidorna eftersom jag inte ska ha påsydda kanaler att bena korsetten i. Tänkte att jag nog ska hinna klippa ut fodret idag, men jag har haft goda ambitioner förut utan att något har hänt. Petra ska komma någon gång nu i helgen och rita av mönstret till sin korsett, det ska bli spännande och se vad hon väljer.


RSS 2.0