Ta kort på sig själv

Det är inte lätt att ta kort på sig själv, därav fattas halva mitt huvud. Men jag hade ju lovat Petra att lägga upp en bild på klänningen, dock fick jag vänta en dag så det fanns något ljus.


Underklänningen är långt från klar, den skall snöras ihop i armslutet och en hel del tyg skall bort där först, annars är detta i stort sett vad jag kommer att ha på mig på lajvet. Självklart ska jag även ha en liten huvudbonad. Jag lägger upp bild på den senare.

Överdrivna hattar

Eftersom jag inte har gjort så mycket på min klänning den här veckan av diverse orsaker, förutom att fålla lite slöja som jag inte har något kort på så tänkte jag bjuda på ännu en karikatyr angående regency-modet.


Små små ringar

Jag har precis blivit klar att sy i en hel massa ringar framtill på min klänning, så det går att snöra ihop den. Det enda som är kvar är att fålla nedkanten.

Vinrött ylletyg

Den senaste veckan har varit vidrig. Förkylning, inventering och idioterna som gräver fjärrvärme grävde av telefonledningen, resulterade i att inte mycket blev gjort. Denna helgen har jag dock kommit igång ordentligt. Klänningen blir i ett tunnt ylletyg i vinrött.

Denna klänning är lite mer komplicerad än de jag brukar sy, detta är mitt första försök på en klänning som är fodrad.Kjolen plisserades och syddes på livet (är fortfarande bara klart till 75%) Det hela blev så tjockt att det var lögn i helvete att få in hela tygbunten i symaskinen så jag var tvungen att sy för hand, det var ju trots allt 4 lager ylle och 2 lager linne. Det blir inte de prydligaste stygnen som skådats, men lyckligtvis så är yllet så pass tjockt i alla fall att det inte märkt.

RSS 2.0