Äntligen!!!

Kronprinsessan har förlovat sig med sin Daniel.


Pationor

Petra, detta inlägg är till dig. Jag har hittat en blogg som borde intressera dig. Det är en kille som pysslar med medeltida hantverk, här är exempel på två par patinor han har gjort (du tänkte ge dig på ett par sådana, inte sant?)
Max blogg hittar du här: http://maxlu179.livejournal.com/ och givetvis finns det massor av godbitar att inspireras av

Utmanad

Jag hade i veckan en liten konversation med Petra. Hennes symaskin är sönder och i stället för att skaffa en ny så har hon bestämt sig för att framöver handsy sina medeltidskläder, så de blir mer historiskt korrekta. Hm, detta påstående är ju en indirekt utmaning, frågan är om jag skall anta den.

Historiska världars forum

Jag skulle vilja slå ett slag för historiska världars forum. Här samlas allsköns medeltidsnördar (främst) för att diskutera historiska belägg för alla sorters hantverk. Man kan hitta massa matnyttigt och roligt i dessa diskutioner.

http://histvarld.historiska.se/histvarld/forum/

Guédelon

Året är 1228 i Guédelon, man håller nämligen på att bygga en borg. I detta arbetet använder man bara gamla metoder och kläder(med två undantag, skyddsglasögon för stenhuggarna och skyddsskor) Allt är ett enda stort arkeologiskt exprement.  Om jag är i krokarna någon gång (man är ju i Frankrike så ofta) så kommer jag defenitivt att svänga av för att besöka platsen.

Visst är det facinerande!

Om man vill kolla hur bygget fortskider kan man kolla in deras hemsida
http://www.guedelon.fr/en/the-construction_03.html

Jag vill ha en ny dator

Om man ändå hade en hörna att ställa datorn konstant, då skulle jag införskaffa en sådan här:


Bilden är tagen från Wikipeda-Steampunk


RSS 2.0