44 hål

Idag har jag sytt snörhål, 44st blev det totalt på regency-korsetten.Det värsta är dock att det allra tråkigaste återstår-bandkantningen, men det blir inte idag. Några kort blir det inte heller, för jag orkar helt enkelt inte.

Carmé-tiara

Ett annat exempel på en tiara som jag inte skulle säga nej till.
Detta underbara unika garnityret från böjan av 1800-talet (empiren, dvs samma tid som mitt senaste syprojekt) kom till Sverige med drottning Josefina av Leuchtenberg.


En annan tiara i den svenska kungafamiljens ägor är ett lite speciellt smycke, nämligen ståldiademet.
Ståldiademet är en tiara i stål, inga ädelstenar utan bara facettslipat stål, väldigt unikt i kungliga sammanhang. Men man kan inte sticka under en stol med att den är vacker, och den gnistrar lika väl som något diamantdiadem i strålkastarljuset.


Mitt habegär är väckt!

Jag har varit lat och inte mycket har blivit sytt den senaste veckan, fast i och för sig så har jag ju varit iväg på konferans så jag får väl skylla på det. I villket fall som helst snubblade jag på den här bilden av en uppsättning underbara juveler, som ägs av drottning Elisabeth av Storbritannien. Visserligen är inte smaragder min favoritsten, men jag skulle kunna gå över lik för den här uppsättningen.

Den underbara Vladimir-tiaran kan väcka habegär hos vem som helst. Den tillverkades ca1890 för storhertiginnan Vladimir, faster till den sista tsaren och såldes 1921 av hennes dotter till drottning Mary, som bytte ut pärlorna med sina släktsmaragder.
Drottningen bär också Delhi Dunbar halsbandet, en gåva till drottning Mary från en indisk maharadja då hon var den första drottning/kejsarinna som besökte Indien.



Här är tiraran i sitt ursprungsutförande, underbar!!!!!!
Jag skulle inte lida av att ha den på huvudet. :-)

Solfjädrar

Jag har verkligen en snäll syster. I helgen fick jag min sista julklapp av henne (den hade varit beställd på nätet och hon hade inte haft möjlighet att hämta ut den)
Två solfjädrar från Venacavadesign, en i svart och en i cremevitt. Solfjädrarna är gjorda i trä och bomullsspets.


Regency

Jag har börjat på ett nytt syprojekt. Jag har bestämt mig att ta mig an regency-perioden. Första projetet blir som förut-en korsett. Jag har valt ett mönster från reconstructing history. Den modellen jag har påbörjat är den till höger.



Jag har klippt ut delarna i ett ofärgat linne från IKEA.

En söt liten hätta

Min 1700-tals outfit är komplett. Jag har just sytt klart den lilla hättan, i ett vitt bomullstyg. Jag är inte säker på att modellen verkligen stämmer med klänningen, men den är relativt trovärdig i alla fall. Lagom till det att jag skulle påbörja den så passade jag givetvis på att köra sönder samtliga symaskinsnålar jag hade hemma och således är hela hättan sydd för hand.


Jag har även sytt en sjal att täcka urringningen med, men den får ni inte se, den är nämligen inget märkvärdigt- bara en trekant av samma vita bomullstyg.

RSS 2.0