En halv empire-klänning

Klänningens bakstycke är ungefär som en kappa som man knäpper omlott över bysten med nålar som fästs i korsetten som det är meningen att man ska ha under.


Jag har sytt allt för hand, dels för att jag inte orkade ta fram symaskinen och dels var det inte särskillt mycket som kunde sys för hand. Sömmarna är fällda och det måste ändå göras för hand.Empire-klännning

Jag har börjat att sy på min empire-klänning. För att först testa hur mönstret funkar har jag köpt ett billigt blommigt tyg från IKEA

Det fungerar rätt ok för perioden, på något sätt är det nämligen stört omöjligt att hitta ett småprickigt tyg villket jag egentligen var ute efter.

Mönstret är ett av de jag köpte från Handelsgillet, från Reconstructing HistoryTyvärr är sybeskivningen mer eller mindre omöjlig att begripa sig på trots att jag och Christel gjorde ett gemensamt försök. Jag har alltså klippt ut alla delarna, och därifrån improviserar jag.


Kantad korsett

De senaste dagarna har jag spenderat på ett tidigare vilande projekt, nämligen att kanta klart regency, och så här blev den när den var klar.Det kommer bilder senare hur den ser ut ihopsnörd.

Mitt första handsydda klänning

Min första helt handsydda klänning är snart klar, alla delar är på plats och sömmarna är fällda. Det är bara fållandet som är kvar, men det får vänta tills jag har sytt en överklänningDet går faktiskt ganska smidigt att sy helt för hand, det som är mest tidskrävande och pilligt är att fälla alla sömmarna.

RSS 2.0