Slitsar

Något lite annorlunda är om man gör en massa slitsar i en klänning och låter underliggande klänning peta ut.

Dessa båda bilder är på Susan från Narnia-filmerna. Den översta är från kröningsscenen i Caspian. Den understa klänningen är från den första filmen, Häxan och Lejonet.

Jag tycker det är ett underbart sätt att få in lite detaljer i klänningen utan att behöva arbeta den för mycket med broderier och dylikt.

Dagmar Olofsdotter Ripa

Dagmar Olofsdotter Ripa,  det är jag det. Så här såg jag ut i min färdiga outfit när jag gav mig iväg på lajv som "sällskapsdam" till min adliga kusin Magnhild Liljedahl af Ripa. 
Detta var första gången jag provade mina klänningsärmar, och som tur är blev det precis som jag hade tänkt mig. Jag är mäkta stolt över resultatet.


Skrida fram under pompa och ståt.

Ibland skulle jag vilja ta på mig något riktigt pampigt. Som den här underbara outfiten från StarWars. Det är riktigt att skrida fram som gäller i en sådan här klänning. Speciellt kul är den afrikanskt inspirerade huvudbonaden, tyvärr har jag inte riktigt det hårsvallet att kunna göra den rättvisa.


Detaljen att fästa ihop armarna med varandra där bak är så smart, och resulterar i roliga linjer. Underbar färg på klänningen är det dessutom.


RSS 2.0