Vikingamarknad

Idag har jag besökt Fotevikens vikingamarknad. Villket underbart ställe- inte en plastmoj så långt ögat kunde se!
Fantastisk miljö och jättemysig marknad utan en massa "medeltida" ölöppnare och hjälmar med plasthorn.
Givetvis har jag passat på att  shoppa lite.

Jag har visserligen gett bort min gamla vikingaklänning, men jag tänker sy mig en ny så småningom, och nu är jag piskad till det eftersom jag inte kunde låta bli att inhandla ett par efterlängtade spännbucklor nu när jag hade chansen.Som ni kan se så föll jag givetvis för den vräkigaste modellen :-)

Nytt golv och fällda sömmar

Den senaste tiden har jag varit lite distraherad över läggningen av ett nytt golv i hallen men jag har i alla fall sytt ihop klänningen nu (förutom armarna). Jag har dessutom fällt alla sömmar, ett idogt arbete bara det, och mer blev det pga mitt lilla misstag.

Helvete, helvete, helvete- villken jävla miss!

Jaha, då var man igång igen, och tror ni inte att det första jag gör är att få totalt hjärnsläpp och givetvis blir det fel så in åt helvete. Jag har påbörjat min linneklänning i ett mönster jag köpte från Handelsgillet för nästan ett år sedan.Tidigt i höstas sydde jag en mock-up i ett tunnt skräptyg och var då tvungen att ta in både fram och bakstycket åtskilliga cm. Jag var då duktigt nog att notera hur mycket det gällde men har givetvis i den allmäna röran som exiterar slarvat bort livet jag provsydde.

Glad i hågen drar jag således bort motsvarande cm från mönstret och börjar sy ihop. När jag sedan skulle testa klänningen var det givetvis lögn i helsike att få på sig eländet utan en vädigt drastisk bröstförminskning. Det jag glömde ta i beräkning var det att  tyget jag provsydde i var betydligt tunnare och därigenom också myckt mera stretchigt.
Jag var således tvungen att så i en väldigt lång kil mitt fram på klänningen så den blir lik förbannat inte som jag vill ha den, men den duger att ha under i alla fall.
Jag skyller detta totala hjärnsläpp på att det var så länge sedan jag sydde något nu att jag har blivit ringrostig så att det tjongar om det.

Det enda man är jäkligt glad för vid ett sådant tillfälle är att jag inte satte saxen i mitt något dyrare ylletyg. Nackdelen är att jag ändå måste sy en version av klänningen till så att jag vet att mönstret verkligen fungerar.
Jag får i alla fall en massa övning i att handsy.

Utmaningen antagen

Petra slängde för ett bra tag sedan ur sig en utmaning-sy samtliga medeltidskläder för hand. Jag har nu beslutat mig för att anta utmaningen. Jag har införskaffat mig lämplig lintråd och en bit syvax.Eftersom jag fortfarande inte har någon golvyta att lägga ut mitt ylletyg på så avvaktar jag lite med att sätta saxen i det, så istället tänket jag börja med att sy mig en ny särk. Jag köpte 10m stuvbitar vitt linne från Korps så det gör inget om jag misslyckas lite med mitt försa försök till helt handsydd klänning.

Bloggpausen är slut!

Nu är bloggpausen äntligen slut. Jag har börjat få abstinensbesvär när jag har sett alla Petras syprojekt. Visserligen är inte köket riktigt klart ännu men jag har ändå beslutat att börja lite smått.

RSS 2.0