Grönt är skönt

Jag har just börjat att knåpa på en ny medeltidsklänning med förlagor efter grönlandsfyndet. Den är i grönt ylle från Handelsgillet. Givetvis skall även sömmarna fällas eftersom jag syr hela för hand med vaxad lintråd. Fällsömmmen är väl inte den prydligaste direkt men den ska ju ändå inte synas, så jag tycker inte det spelar någon jätteroll.


Världens sötaste systerson

Jag har blivit moster till världens sötaste lille kille.Min första reaktion var givetvis att sätta mig och sy något roligt till honom, ett litet problem var bara att det mönstret jag har är är alltdeles för stort för honom, det dröjer nog ett halvår innan jag kan sy något till den lille gullungen, men då har jag i alla fall ett mönster.


Ofållat som vanligt

Nu är jag i stort sett klar med min empire-klänning, det enda som fattas är som vanligt att den ska fållas, men just som jag fick för mig att fixa detta drabbades jag av nackspärr och då var det jäkligt svårt att dra på sig korsetten för att testa klänningen, så precis som förut så hoppar jag över det för närvarande och sparar det till en obestämbar framtid.Så här ser den i alla fall ut på dockan för närvarande.

RSS 2.0