Mitt habegär är väckt!

Jag har varit lat och inte mycket har blivit sytt den senaste veckan, fast i och för sig så har jag ju varit iväg på konferans så jag får väl skylla på det. I villket fall som helst snubblade jag på den här bilden av en uppsättning underbara juveler, som ägs av drottning Elisabeth av Storbritannien. Visserligen är inte smaragder min favoritsten, men jag skulle kunna gå över lik för den här uppsättningen.

Den underbara Vladimir-tiaran kan väcka habegär hos vem som helst. Den tillverkades ca1890 för storhertiginnan Vladimir, faster till den sista tsaren och såldes 1921 av hennes dotter till drottning Mary, som bytte ut pärlorna med sina släktsmaragder.
Drottningen bär också Delhi Dunbar halsbandet, en gåva till drottning Mary från en indisk maharadja då hon var den första drottning/kejsarinna som besökte Indien.Här är tiraran i sitt ursprungsutförande, underbar!!!!!!
Jag skulle inte lida av att ha den på huvudet. :-)

Kommentarer
Postat av: Christel

Magnificent! Fantastiskt vackert :) Jag skulle inte heller ha någonting emot att ha den tiaran på huvudet, varken med smaragder eller pärlor. (har du hittat en ny inriktning på bloggen kanske? ;)) kram

2009-01-25 @ 12:06:04
URL: http://kirvin.blogg.se/
Postat av: Febe

Det kommer med all säkerhet mer juveler

2009-01-25 @ 13:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0